FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korčula: novi brod za nizozemskog naručitelja

KORČULA, 6. listopada 2005. (Hina) - S navoza brodogradilišta Leda uKorčuli danas je porinut u more novoizgrađeni višenamjenski brod zarasute terete i kontejnere za nizozemskog naručitelja, nosivosti 3200tona, dužine 82,5 i širine 12,5 metara.
KORČULA, 6. listopada 2005. (Hina) - S navoza brodogradilišta Leda u Korčuli danas je porinut u more novoizgrađeni višenamjenski brod za rasute terete i kontejnere za nizozemskog naručitelja, nosivosti 3200 tona, dužine 82,5 i širine 12,5 metara.

To je zadnji iz serije od pet brodova napravljenih u zadnjih 20 mjeseci, rekao na svečanosti direktor Lede Srećko Marini.

Brod će skoro isploviti iz Korčule prema Nizozemskoj, a za naručitelja tvrtku Peters u tijeku je gradnja prvog od četiri broda iz nove ugovorene serije tipa iceruner.

Bit će to veći brodovi namijenjeni za plovidbu sjevernim morima, nosivosti 3500 tdw, dužine 90 m i širine 12,5 metara te brzine od 13 čvorova. Uskoro započinje sastavljanje prvog trupa na navozu, a porinuće se planira do kraja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙