FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici ruske brodograđevne industrije u Rijeci

RIJEKA, 16. rujna 2005. (Hina) - Izaslanstvo ruskih tvrtaka "Baltičkogzavoda", "Rosmorporta" i "Sudoimporta" danas se u Rijeci susrelo spredstavnicima primorsko-goranske županijske Gospodarske komore iproizvođačima brodske opreme iz te i Istarske županije.
RIJEKA, 16. rujna 2005. (Hina) - Izaslanstvo ruskih tvrtaka "Baltičkog zavoda", "Rosmorporta" i "Sudoimporta" danas se u Rijeci susrelo s predstavnicima primorsko-goranske županijske Gospodarske komore i proizvođačima brodske opreme iz te i Istarske županije.

Po riječima članova izaslanstva, u Rusiji postoji veliko zanimanje za gradnju brodova u Hrvatskoj, a suradnja se već ostvaruje u projektima izgradnje pomoćnih ratnih brodova i brodova za prijevoz ribe.

Kako je rečeno, "Baltički zavod" jedno je od najvećih ruskih brodogradilišta za trgovačke i vojne brodove, a nalazi se u San Petersburgu. "Rosmorport" obavlja poslove razvoja i održavanja ruskih luka, a "Sudoimport", među ostalim, obavlja agencijske poslove za "Baltički zavod."

Nakon ruskih gostiju svoje proizvodne programe predstavilo je 11 proizvođača brodske opreme iz Primorsko-goranske te 4 iz Istarske županije.

Višednevni posjet ruskog izaslanstva organizirala je Hrvatska brodogradnja - Jadranbrod. Ruski gospodarstvenici razgovarali su u Zagrebu, Karlovcu i Rijeci s predstavnicima Sektora industrije Hrvatske gospodarske komore i domaćim proizvođačima industrijske opreme, a danas popodne posjetit će brodogradilište 3. maj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙