FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodotrogiru stupili na snagu ugovori za dva broda

ZAGREB/TROGIR, 8. rujna 2005. (Hina) - Ugovori o gradnji dva nova brodau trogirskom brodogradilištu, vrijednih ukupno 86 milijuna američkihdolara, stupili su ovih dana na snagu, a sklopljeni su lani u studenoms kompanijama u vlasništvu norveške Blystad Shipping grupe, izvijestioje danas Brodotrogir.
ZAGREB/TROGIR, 8. rujna 2005. (Hina) - Ugovori o gradnji dva nova broda u trogirskom brodogradilištu, vrijednih ukupno 86 milijuna američkih dolara, stupili su ovih dana na snagu, a sklopljeni su lani u studenom s kompanijama u vlasništvu norveške Blystad Shipping grupe, izvijestio je danas Brodotrogir.

Novogradnje 319 i 320 nastavak su serije od ranije ugovorena četiri broda tako da su sada u knjizi narudžbi Brodotrogira ugovori za seriju od šest jednakih brodova za istog naručitelja. Ukupna vrijednost cijele serije od tih šest brodova je 250 milijuna dolara.

Gradnju brodova nadzirati će Lloyds Registar, a njihova je isporuka planirana u tijeku 2009. kažu iz Brodotrogira.

Kako bi mogao ispuniti ugovorene obveze Brodotrogir je, radi osiguranja potrebne radne snagu za naredna razdoblja, potpisao desetak ugovora o stipendiranju sa polaznicima trogirske srednje strukovne škole Blaž Juraj Trogiranin za deficitarna brodograditeljska zanimanja kao što su primjerice brodomonteri.

(Hina) xnz/xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙