FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marović: Pregovori važni Hrvatskoj, a raduju regiju

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Početak pregovora o pristupanjuEuropskoj uniji velik je događaj za Hrvatsku, ali i za cijelu regiju,poručio je predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović hrvatskomepredsjedniku Stjepanu Mesiću, priopćeno je u četvrtak iz uredapredsjednika.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Početak pregovora o pristupanju Europskoj uniji velik je događaj za Hrvatsku, ali i za cijelu regiju, poručio je predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović hrvatskome predsjedniku Stjepanu Mesiću, priopćeno je u četvrtak iz ureda predsjednika.

"Ta odluka ima veliku važnost za Hrvatsku i sve njezine građane, ali raduje i sve nas u regiji kao još jedan korak k ostvarivanju zajedničke vizije ujedinjenja, demokratske i prosperitetne Europe", kaže se u Marovićevoj poruci.

U ponedjeljak počinju pregovori Srbije i Crne Gore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom. Približavanje EU-u unaprijedit će i bilateralne odnose dviju zemalja, nada se Marović.

"Napredak u pristupanju Europskoj uniji koji su postigle i Republika Hrvatska i Srbija i Crna Gora nedvojbeno će dati nov poticaj daljnjem razvoju naših bilateralnih odnosa, kao i ukupnoj europeizaciji regije kojoj pripadamo."

"Vama, gospodine Predsjedniče, i svim građanima Hrvatske želim uspjeh u nastavku procesa pridruživanja Europskoj uniji pri čemu ćete kao i dosad imati punu podršku Srbije i Crne Gore", stoji na kraju poruke predsjednika Marovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙