FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa primio predsjednika SiCG Marovića

RIM, 9. rujna 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. primio je u petak, upapinskom ljetnikovcu u Castelgandolfu pokraj Rima, predsjednikaSrbije i Crne Gore Svetozara Marovića sa suprugom i pratnjom, priopćioje ured za tisak Svete Stolice.
RIM, 9. rujna 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. primio je u petak, u papinskom ljetnikovcu u Castelgandolfu pokraj Rima, predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića sa suprugom i pratnjom, priopćio je ured za tisak Svete Stolice.

Vatikan nije objavio niti jednu dodatnu informaciju o razgovorima Pape s Marovićem.

Crnogorskog predsjednika primio je 3. lipnja 2003. i papa Ivan Pavao II., kojega je Marović tom prilikom pozvao u posjet Srbiji i Crnoj Gori. On je tada zatražio i potporu Svete Stolice u europskim integracijama Srbije i Crne Gore.

Poslije današnjih razgovora s Papom, Marović je izjavio kako Benedikt XVI. ima jasnu europsku viziju i da će pomoći SiCG u europskim integracijama. Marović je Papi predao poruku patrijarha Srpske pravoslavne crkve Pavla te kazao kako je od obojice crkvenih vladara zatražio djelovanje na stvaranju uvjeta za dolazak Benedikta XVI. u Srbiju i Crnu Goru.

Marović je kazao kako Pravoslavna i Katolička crkva već surađuju na mnogim poljima i dodao kako nije bitno hoće li Papa doći na tlo Srbije ili Crne Gore te da će sam čin njegova dolaska značiti potporu stanovnicima federacije u stvaranju multietničkoga društva. On je naglasio i to da se Sveta Stolica zauzimala za zaštitu manastira i kulturnih spomenika na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙