FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Moguće je povlačenje crnogorskih činovnika

BEOGRAD,16. rujna 2005.(Hina) - Predstojnik kabineta predsjednikadržavne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića najavio je upetak navečer mogućnost povlačenja crnogorskog administrativnogosoblja iz Beograda dok aferu s vojnom opremom, za koju ministarfinancija Srbije optužuje i Marovića, ne istraže kompetentne inepristrane institucije međunarodne zajednice.
BEOGRAD,16. rujna 2005.(Hina) - Predstojnik kabineta predsjednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića najavio je u petak navečer mogućnost povlačenja crnogorskog administrativnog osoblja iz Beograda dok aferu s vojnom opremom, za koju ministar financija Srbije optužuje i Marovića, ne istraže kompetentne i nepristrane institucije međunarodne zajednice.

"Nema sigurnosti za bilo koga u državi u kojoj je jedan čovjek ujedno i tužitelj i sudac i dželat. Zbog toga ne vidimo razlog da dalje sjedimo ovdje i čekamo kada će u noćnim satima upasti neki novi Dinkićev istražni dželat. Pitanje je samo Dinkićeve volje koliko puta će biti ponovljena ista laž ili izmišljena neka nova kleveta. To nije državna zajednica, to je samovolja i rušenje zakona, podjele nadležnosti i slobode čovjeka, to je država u kojoj Crna Gora ne može biti više od jedne regije", rekao je predstojnik Marovićeva kabineta Vule Tomašević.

Izjava šefa kabineta uslijedila je dan nakon što je sam predsjednik SCG Marović u pismenoj izjavi negirao sve optužbe ministra financija Mlađana Dinkića koji ga tereti da je uz ministra obrane Prvoslava Davinića u ostavci suodgovoran za potpisivanje spornih ugovora o nabavci vojne opreme. Dinkić tvrdi da bi ugovori o nabavi kaciga i druge vojne opreme od privatnog proizvođača državu mogli oštetiti za više milijuna eura te je zatražio od Marovića da te ugovore ukine što Marović još nije učinio. Marović je u svojoj izjavi optužio Dinkića da razbija državnu zajednicu.

Analitičari u Beogradu procjenjuju da bi se sukob koji se rasplamsao oko korupcijske afere u vezi vojne opreme i reakcije službene Podgorice mogli odraziti i na ubrzani raspad državne zajednice SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙