FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki HKD Teatar premijerno izveo Hamleta u Mrduši Donjoj

RIJEKA, 5. listopada 2005. (Hina) - Riječki HKD Teatar večeras je naMaloj sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku premijerno izveopredstavu Ive Brešana "Hamlet u Mrduši Donjoj" a glumac Davor Jureško,koji u predstavi tumači lik Bukare, proslavio 25 godina umjetničkogdjelovanja.
RIJEKA, 5. listopada 2005. (Hina) - Riječki HKD Teatar večeras je na Maloj sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku premijerno izveo predstavu Ive Brešana "Hamlet u Mrduši Donjoj" a glumac Davor Jureško, koji u predstavi tumači lik Bukare, proslavio 25 godina umjetničkog djelovanja.

Predstavu je režirao i Brešanov tekst prilagodio Larry Zappia.

Uz Jureška su glumili Nenad Šegvić, Andreja Blagojević, Zrinka Kolak - Fabijan, Denis Brižić i Damir Orlić.

Za razliku od izvornog teksta u ovoj predstavi se umjesto učitelja pojavljuje učiteljica, koju je odigrala Edita Karađole.

Glazbu za predstavu skladao je Duško Rapotec Ute, oslanjajući se na popularnu glazbu pedesetih godina prošlog stoljeća i folklorne napjeve Dalmatinske zagore. Svjetlo je oblikovao Deni Šesnić, scenografiju je postavila Ljerka Hribar, a kostime izradila Danica Dedijer.

Davor Jureško porijeklom s otoka Pašmana, glumačku karijeru započeo je u Banja Luci gdje je studirao. U riječki HNK doveo ga je Nenad Šegvić. Jureško je glumio u više od 100 uloga u kazalištu i dvadesetak na televiziji i filmu.

Dobitnik je nagrada Marul za uloge Krsta Frankopana u predstavi "Vuci" Milutina Cihlara Nehajeva i don Florija u "Gloriji" Ranka Marinkovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙