FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Šume Striborove" u riječkom kazalištu lutaka

RIJEKA,15. rujna 2005.(Hina) - U riječkom Gradskom kazalištu lutakavečeras je prikazana prva premijerna predstava ove sezone "ŠumaStriborova" Ivane Brlić Mažuranić.
RIJEKA,15. rujna 2005.(Hina) - U riječkom Gradskom kazalištu lutaka večeras je prikazana prva premijerna predstava ove sezone "Šuma Striborova" Ivane Brlić Mažuranić.

Redatelj je Larry Zappia, scenografija je djelo Dalibora Laginje, a svjetlo je oblikovao Deni Šesnić. Autor glazbe s etnomotivima je Duško Rapotec Ute.

U predstavi glume Božena Delaš, Karin Frohlich, Anđelko Somborski i Zlatko Vicić a, kako je najavljeno prije večerašnje premijere, riječ je o neformalnom, nekonvencionalnom i eksperimentalnom pristupu izvedbi predstave. U njoj nema lutaka, već umjesto njih glumci animiraju razne predmete.

Scenografija je izvedena kao svojevrsna instalacija, a važnu vizualnu ulogu imaju videoprojekcije.

Tekstualni dio predstave ostavljen je u izvornom obliku, odnosno nije se interveniralo u karakteristični arhaični izričaj književnice Ivane Brlić Mažuranić.

Riječko Gradsko kazalište lutaka ove sezone planira postaviti i premijeru "Pustolovina Toma Sawyera" koju je po romanu Marka Twaina dramaturški obradio Matko Botić, a režirat će Saša Anočić. Premijerno će se odigrati i "Sedam kozlini i jedan bedni vuk" Tahira Mujičića u režiji Zorana Mužića, "Pošla koka na pazar" Ivice Buljana u režiji Roberta Waltla te "Trsatski zmaj" koji će po priči Velida Đekića režirati Serđo Dlačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙