FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet Gavranovih inozemnih premijera

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Najizvođeniji hrvatski dramatičar MiroGavran u iduća četiri mjeseca imat će čak pet inozemnih premijera,priopćio je u ponedjeljak Presscut.
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Najizvođeniji hrvatski dramatičar Miro Gavran u iduća četiri mjeseca imat će čak pet inozemnih premijera, priopćio je u ponedjeljak Presscut.

U Narodnom kazalištu u češkom Brnu 24. rujna biti će premijerno izvedena Gavranova drama "Ljubavi Georgea Washingtona", a krajem listopada u Parizu će "Teatar Cheminis Paralleles" premijerno izvesti njegovu dramu "Zaboravi Hollywood".

Za 5. studenoga u Volkstheateru Bautzen u njemačkom Bautzenu zakazana je premijera Gavranove komedije "Traži se novi suprug".

U siječnju iduće godine dva će kazališta premijerno izvesti Gavranovu dramu "Sve o ženama" - "Teatro das Artes" u brazilskom Rio de Janeirou i "Teatar Ludovy" u poljskom Krakovu.

Tekstovi hrvatskog dramatičara Mire Gavrana dosad su prevedeni na 25 jezika, njegove drame i komedije premašile su broj od stotinu i trideset premijera, a vidjelo ih je više od milijun i pol gledatelja, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙