FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstava "Đavo" prva ovosezonska premijera osječkoga HNK

OSIJEK,5. listopada 2005.(Hina) - Kazališna igra u tri čina "Đavo",autora Ferenca Molnara, koja se 7. listopada postavlja u koprodukcijis pečuškim Narodnim kazalištem, prva je ovosezonska premijera osječkogHNK, u 99. sezoni ove kazališne kuće, rečeno je na današnjojkonferenciji za novinare.
OSIJEK,5. listopada 2005.(Hina) - Kazališna igra u tri čina "Đavo", autora Ferenca Molnara, koja se 7. listopada postavlja u koprodukciji s pečuškim Narodnim kazalištem, prva je ovosezonska premijera osječkog HNK, u 99. sezoni ove kazališne kuće, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Redatelj Tamas Baliko, ujedno i intendant pečuškog kazališta, kazao je kako je ta predstava s velikim uspjehom premijerno izvedena u Budimpešti 1907. godine i da je riječ o svojevrsnoj modernoj verziji "Fausta". Dodao je kako će predstavu postaviti tako da "ne prijeđe u bajku" te kako je moguće da će gledatelji u predstavi prepoznati i neke detalje iz osobnog života.

Vršiteljica dužnosti ravnatelja Drame osječkoga HNK Marijana Fumić ocijenila je kako je riječ o suptilnoj komediji, ali ne klasičnoj komediji situacije, koja, kako smatra, "govori o svima nama".

U ulozi Đavla nastupit će Mislav Čavajda, a u predstavi, uz ostale, sudjeluju Sandra Tankosić, Vjekoslav Janković i Tatjana Bertok Zupković. Dramaturg predstave je Istvan Simon, scenograf Balazs Horesnyi, a kostimografkinja Marta Pilinyi. Kostimi, dekor i scenska oprema posuđeni su iz Narodnog kazališta Pečuh.

Redatelj Tamas Baliko rekao je kako u osječkom HNK-u treći put gostuje kao redatelj te kako bi se uskoro trebalo dogovoriti i gostovanje ove predstave u Mađarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙