FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: Postojeće cijene su neodržive

ZADAR, 5. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave Ine TomislavDragičević izjavio je u srijedu da nacionalna naftna kompanija nećejoš moći dugo trpjeti postojeće cijene naftnih derivata zbog"poremećaja na međunarodnom natnom tržištu".
ZADAR, 5. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević izjavio je u srijedu da nacionalna naftna kompanija neće još moći dugo trpjeti postojeće cijene naftnih derivata zbog "poremećaja na međunarodnom natnom tržištu".

Postojeće cijene su neodržive i zbog skorašnje daljnje privatizacije Ine jer bi s njima cijena kompanije bila niža, rekao je Dragičević.

Predsjednik Uprave INE rekao je to u Zadru na dvodnevnom Međunarodnom znanstveno-stručnom skupu o naftnom gospodarstvu, kojeg organizira INA.

Na skupu je govorio i pomoćnik ministra gospodarstva Željko Tomšić.

Govoreći o cijenama naftnih derivata, Tomšić je kazao da će Vlada teško moći postići da cijene goriva ne idu preko "magičnih" osam kuna. Teško je očekivati da se Vlada odrekne trošarina u cijeni goriva, jer to iziskuje dulju proceduru.

Vlada će, nastavio je Tomšić, nastojati da u suradnji s Inom rast cijena naftnih derivata bude što blaži, odnosno da ne dođe do naglih i većih postupljenja koji bi mogli imati inflatorne učinke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙