FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IATA podigla procjenu gubitaka zrakoplovnih kompanija u 2005.

PARIZ, 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Skok troškova goriva vjerojatno ćeznačiti zrakoplovnim kompanijama u svijetu ukupni gubitak u visini 7,4milijarde američkih dolara u 2005., upozorilo je Međunarodno udruženjezračnog transporta (IATA).
PARIZ, 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Skok troškova goriva vjerojatno će značiti zrakoplovnim kompanijama u svijetu ukupni gubitak u visini 7,4 milijarde američkih dolara u 2005., upozorilo je Međunarodno udruženje zračnog transporta (IATA).

Nova procjena toga udruženja uslijedila je nakon povećane procjene cijene nafte za 2005. na prosječnih 57 dolara za barel. U svibnju je IATA objavila da će na temelju prosječne cijene nafte u ovoj godini od 47 dolara za barel gubitci zrakoplovnih kompanija dosegnuti 6,0 milijardi dolara.

"Nafta je ponovno onemogućila industriji povratak profitabilnom poslovanju. Svaki dolar dodan na cijenu barela nafte pridodaje milijardu dolara na troškove u toj industriji", izjavio je Giovanni Bisignani, izvršni direktor toga udruženja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙