FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 5. listopada 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske
ZAGREB, 5. listopada 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader danas će Hrvatski sabor informirati o svim konzekvencama zakona o ekološkom i epikontinentalnom pojasu što ga je jučer donio slovenski parlament, najavio je predsjednik Sabora Vladimir Šeks. Kontaktirao sam premijera i on će se obratiti Saboru, izvijestio je Šeks zastupnike. Nakon premijerove informacije, najavio je, zauzet će se stajalište kako organizirati raspravu. Premijerovo obraćanje Saboru zatražilo je više saborskih klubova (HSP-a, IDS-a, HSS-a i HNS/PGS-a), koji su suglasni da odluka slovenskog Državnog zbora predstavlja pritisak na Hrvatsku, pretenzije na njezinu suverenost, zbog čega traže i saborsku raspravu te sjednicu proširenog saborskog Predsjedništva. Jedinstveni su u stavu da je Vlada dobro postupila kada je Sloveniji nedavno uputila prosvjednu notu, ali drže da svoj stav o tome mora zauzeti i Sabor.

ZAGREB - Snižavanje cijena stanova na područjima posebne skrbi i malim gradovima za 30 posto, reprogram HBOR-ovih kredita, novi program zapošljavanja branitelja, neke su od mjera poduzetih u 2004., navela je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izvješćujući Hrvatski sabor o provedbi zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji u 2004. Raspravu o Izvješću o provedbi Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji u 2004. obilježile su prozivke čija je vlast, aktualna ili bivša, više, odnosno manje učinila za hrvatske branitelje. Žestoke reakcije izazvao je istup Srećka Ferenčaka (Klub HNS/PGS-a), koji je Ministarstvo prozvao za neorganiziranost i neažurnost te da se ne brine o životnim potrebama branitelja, jer je za stambeno zbrinjavanje i zapošljavanje - iz proračuna Ministarstva izdvojeno tek četiri, odnosno 3 posto.

ZAGREB - Zadovoljan sam suradnjom Hrvatske s UNESCO-om, izjavio je ministar kulture Božo Biškupić nakon povratka iz Pariza, gdje je sudjelovao na čelu hrvatskog izaslanstva u radu 33. Opće skupštine UNESCO-a. Biškupić je podsjetio kako je u razgovoru s glavnim ravnateljem UNESCO-a Koichirom Matsuurom i čelnicima te organizacije, kao i u svom izlaganju istaknuo kako se Hrvatska posebno skrbi o materijalnoj i nematerijalnoj spomeničkoj baštini te je predložio neke od tih dobara za uvrštenje na popis Svjetske baštine. Po ministrovim riječima, Hrvatska se zalaže da se na UNESCO-ov popis baštine uvrsti starigradski ager /na Hvaru/ najsavčuvaniji zemljišni ager iz antičkog doba na Sredozemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙