FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 18. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 18. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

RIJEKA - Predsjednik Primorsko-goranskog saveza (PGS) Nikola Ivaniš izjavio je danas u Rijeci kako je nužno da Hrvatski sabora raspravlja o kuponskoj privatizaciji. Ivaniš je na konferenciji za novinstvo podsjetio da je zahtjev PGS-a o pokretanju te rasprave poslao predsjedniku Hrvatskom sabora Vladimiru Šeksu 18. kolovoza, a Šeks je prije tjedan dana uputio zahtjev predsjedniku Vlade RH Ivi Sanaderu za dostavljanjem potrebnog materijala o toj temi za saborsku raspravu. Predsjednik PGS-a smatra da bi trebalo izmijeniti zakon o pretvorbi i privatizaciji da bi se omogućio nastavak, kako je rekao, "poštene privatizacije i pretvorbe, prvenstveno hotelijerskih tvrtki".

HRVACE - U sklopu današnje proslave Dana općine Hrvace i blagdana Gospe žalosne nebeske, zaštitnice toga mjesta, predan je na uporabu novosagrađeni dječji vrtić. U gradnju i opremanje toga predškolskog objekta, prvog u Hrvacama, uloženo je nešto manje od 2 milijuna kuna, a u početku će vrtić pohađati 60-oro djece. Načelnik općine Hrvace Dinko Bošnjak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća govorio je o dosadašnjim rezultatima, posebno u izgradnji objekata komunalne infrastrukture, kao preduvjeta i za razvoj gospodarstva, te naglasio kako je infrastuktura u potpunosti riješena, a u gospodarstvu je zaposleno oko 300 Hrvačana.

RIJEKA - Zapadni dio grada Rijeke zahvatio je jučer popodne poslije 15 sati jaki prolom oblaka, a gradske komunalne službe morale su intervenirati zbog izbačenih odvodnih šahtova, izvijestio je jutros Državni centar 112. Intervencija je zbog oborinskih voda bilo i na opatijskom području kod Lovrana. Državni centar također je izvijestio da je noćas od 1 sat iza ponoći do 3 sata, zbog ispada 35 kV dalekovoda Vrbnik-Knin, bez struje ostao cijeli grad Knin. Jedan dio Knina je još uvijek bez struje, a kvar se nastavlja otklanjati tijekom prijepodneva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙