FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klub zastupnika HNS-PGS protiv zaključaka na zaključke

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Klub zastupnika HNS-PGS u Hrvatskomsaboru drži da je rasprava između vodećih vladajućih i vodećihoporbenih o reviziji privatizacije, koju su ovih dana vodili izsaborskih klupa tek predstava za javnost dok obje stranke zapravoizbjegavaju poduzeti bilo kakve konkretne poteze.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Klub zastupnika HNS-PGS u Hrvatskom saboru drži da je rasprava između vodećih vladajućih i vodećih oporbenih o reviziji privatizacije, koju su ovih dana vodili iz saborskih klupa tek predstava za javnost dok obje stranke zapravo izbjegavaju poduzeti bilo kakve konkretne poteze.

Klub u današnjem priopćenju podsjeća da je Hrvatski sabor u travnju ove godine, "u vrijeme propaloga Račanova i Sanaderova saveza za Europu", donio na prijedlog svih zastupničkih klubova, osim HNS-ova i HSP-ova, zaključak kojim je sve nadležne institucije obvezao na podnošenje izvještaja o izvršenoj reviziji privatizacije, a sebi dao rok od 90 dana da potom "poduzme sve mjere za otklanjanje nepravilnosti, nezakonitosti i mogućeg obeštećenja Republike Hrvatske za štete nastale u pretvorbi i privatizaciji, uključujući i izradu novog Zakona o privatizaciji, kojim bi se trebao definirati i model radničkog dioničarstva".

Taj spomenuti zaključak nijedan od klubova predlagatelja sada uopće ne spominje, a HDZ i SDP (u raspravi) fiktivnim prepucavanjem svraćaju pozornost sa suštine problema, navodi Klub HNS-PGS i smatra da javnosti treba reći tko će se prihvatiti kojeg dijela posla i kada, te zašto se ne raspravlja o obvezama koje je Sabor tada (u travnju ove godine) preuzeo.

U tim zaključcima (u travnju donijeti velikom većinom) ne stoji kako će novi prijedlog zakona sastaviti Vlada, već Sabor, pa bi bilo dobro znati tko se čime bavi od stranaka koje su ga predložile. Piše li Račan novi zakon, formira li Sanader plan obeštećenja države i građana, što radi Tomčić? U Klubu HNS-PGS smo odmah bili svjesni da je tada predloženi zaključak samo jedna u nizu lažnih nada za građane, te da ga zato i nismo poduprli, stoji u priopćenju.

U prilog stavu da nema volje ni interesa za stvarna rješenja, Klub HNS-PGS navodi i jučerašnju izjava predsjednika Sabora Vladimira Šeksa koji se, nakon njihovih ponavljanih upozorenja, ipak sjetio da se Sabor u travnju obvezao na neke konkretne korake te ustvrdio kako će, s obzirom da u raspravi nitko od klubova predlagatelja nije usvojeni zaključak ni spominjao, sazvati sjednicu predsjednika klubova zastupnika na kojoj će se odlučiti kako riješiti nastalu situaciju.

Nije pogrešno pretpostaviti da će se iz nastale situacije pokušati izaći nekim novim zaključkom, no Klub HNS-PGS neće poduprijeti nijedan drugi dok god klubovi zastupnika ne izvrše obveze preuzete u travnju, stoji u priopćenju kojeg je potpisao Dragutin Lesar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙