FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Operom "Maria Stuarda" počinje sezona u riječkom HNK

RIJEKA,3. listopada 2005.(Hina) - Premijernom koncertnom izvedbom opereGaetana Donizettija "Maria Stuarda" u četvrtak, 6. listopada, bit ćeotvorena sezona 2005./2006. u riječkom HNK Ivana pl. Zajca i glazbenamanifestacija "Zajčevi dani", najavljeno je na današnjoj konferencijiza novinstvo.
RIJEKA,3. listopada 2005.(Hina) - Premijernom koncertnom izvedbom opere Gaetana Donizettija "Maria Stuarda" u četvrtak, 6. listopada, bit će otvorena sezona 2005./2006. u riječkom HNK Ivana pl. Zajca i glazbena manifestacija "Zajčevi dani", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Ujedno se obilježava i 120 godina od otvorenja zgrade riječkog kazališta, a koncertna izvedba opere postavlja se i u povodu 200. obljetnice smrti Friedricha Schillera, po čijoj je drami libreto za "Mariu Stuardu" napisao Giuseppe Bardari.

Dirigent je Nikša Bareza, a nastupit će Simfonijski orkestar i zbor HRT-a iz Zagreba te zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Solisti će biti mezzosopranistica Katja Pieweck iz Njemačke, sopranistica Svetlana Kačur iz Rusije, mezzosopranistica Matina Gojčeta Silić iz Hrvatske, tenor Vincente Ombuena Valls iz Španjolske, bariton iz Portugala Jorge Vaz de Carvalho i ukrajinski bas Aleksandar Cimbaljuk.

Na programu ovogodišnjih "Zajčevih dana", koji završavaju 20. prosinca, bit će izvedena premijera opere "Nikola Šubić Zrinski" Ivana pl. Zajca, u režiji Krešimira Dolenčića i pod ravnanjem Alana Bjelinskog.

Prvi će se put organizirati međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača pod nazivom "Rijeka canta belcanto" koje završava svečanim koncertom nagrađenih uz orkekstar Opere riječkog HNK .

"Zajčevi dani" završit će simfonijskim koncertom Riječke filharmonije s violinistom Stefanom Milenkovićem kao solistom, a izvodit će djela Petra Iljiča Čajkovskog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙