FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liberal Tusk favorit poljskih predsjedničkih izbora

VARŠAVA, 5. listopada 2005. (Hina/dpa) - Liberalni kandidat Donald Tusknajpopularniji je kandidat za poljske predsjedničke izbore koji seodržavaju u nedjelju, pokazala su ispitivanja javnog mnijenjaobjavljena u srijedu.
VARŠAVA, 5. listopada 2005. (Hina/dpa) - Liberalni kandidat Donald Tusk najpopularniji je kandidat za poljske predsjedničke izbore koji se održavaju u nedjelju, pokazala su ispitivanja javnog mnijenja objavljena u srijedu.

Tusk uživa potporu 45 posto birača, ispred desničarskog suparnika Lecha Kaczynskog kojeg podržava 34 posto birača, pokazalo je ispitivanje provedeno za tabloid Fakt.

Kaczynski mu se u posljednje vrijeme nešto približio nakon što je stranka njegova brata blizanca, Stranka prava i pravednosti (PiS), odnijela tijesnu pobjedu na parlamentarnim izborima 25. rujna ispred Tuskovog PO-a.

Plavooki i plavokosi 48-godišnji Tusk proglašen je i najzgodnijim, najradišnijim i najsposobnijim kandidatom kojeg bi većina birača rado ugostila u svojem domu, objavio je dnevnik Rzeczpospolita.

Ne osvoji li nijedan kandidat 50 posto glasova u prvom krugu izbora ove nedjelje, drugi krug predviđen je za 23. listopada.

Sve ankete ukazuju na to da bi Tusk trebao pobijediti u drugom krugu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙