FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska: Pobjeda desnice na izborima

VARŠAVA, 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Pobjeda dviju stranaka poljskedesnice koje su na općim izborima održanim u nedjelju teško porazilevladajuće socijaldemokrate potvrđena je u ponedjeljak ujutro nakonprebrojanih 60 posto biračkih glasova, objavili su mediji.
VARŠAVA, 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Pobjeda dviju stranaka poljske desnice koje su na općim izborima održanim u nedjelju teško porazile vladajuće socijaldemokrate potvrđena je u ponedjeljak ujutro nakon prebrojanih 60 posto biračkih glasova, objavili su mediji.

Konzervativna Stranka Pravo i pravednost (PiS) dobila je 26,56 posto glasova te će raspolagati sa 151 od ukupno 460 zastupničkih mjesta. Liberalna Građanska platforma (PO) dobila je 24,08 posto glasova i 123 mjesta u parlamentu. Stranke su potvrdile namjeru osnivanja vladine koalicije.

Dosad vladajući Demokratski lijevi savez osvojio je 51 mjesto u parlamentu, a izborni prag prešle su još dvije stranke - stranka Samoobrana (krajnja ljevica) koja će u parlamentu imati 67 zastupnika te Poljska seljačka stranka (ultrakatolička) koja će sa oko šest posto osvojenih glasova u parlamentu imati 30 zastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙