FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cimoszewicz objavio da odustaje od utrke za predsjedničko mjesto

VARŠAVA, 14. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Poljski predsjedničkikandidat Wlodzimierz Cimoszewicz, koji pripada lijevom centru, usrijedu je izvijestio da odustaje od utrke za predsjedničko mjesto,jer je "žrtva prljave kampanje".
VARŠAVA, 14. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Poljski predsjednički kandidat Wlodzimierz Cimoszewicz, koji pripada lijevom centru, u srijedu je izvijestio da odustaje od utrke za predsjedničko mjesto, jer je "žrtva prljave kampanje".

Zbog njegova povlačenja, u predstojećih nekoliko mjeseci tijekom predizborne kampanje borba će se voditi između preostalih kandidata, među kojima su najjača dvojica članova desnog centra - liberal Donald Tusk, kojemu promatrači daju više izgleda, pogotovo nakon Cimoszewiczeva povlačenja, te konzervativnog varšavskog gradonačelnika Lecha Kaczynskog.

"Crna i prljava propaganda protiv mene požnjela je rezultate, a u znak prosvjeda ja sam odlučio odustati od utrke za predsjedničko mjesto", rekao je Cimoszewicz na konferenciji za novinare.

Popularnost proeuropski orijentiranog umjerenog poljskog političara Cimoszewicza, koji je prema ispitivanju javnog mišljenja na izborima 9. listopada trebao naslijediti Aleksandera Kwasniewskog, pala je nakon što su njegovi protivnici i mediji u javnosti počeli postavljati pitanje njegova osobna financijskog stanja, iako je Cimoszewicz odbacio svaku insinuaciju da se ičim ogriješio o zakone. Analitičari i političari smatraju da će izbore dobiti Tusk, a isto pokazuju i istraživanja javnog mišljenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙