FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TISUP: bez većih promjena na tržištu povrća

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Prema posljednjim podacimapodacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi (TISUP) natržištu povrća nije bilo nekih većih promjena.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Prema posljednjim podacima podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi (TISUP) na tržištu povrća nije bilo nekih većih promjena.

Tako se u zadnjih mjesec i pol dana nisu mijenjale veleprodajne cijene krumpira, koji se prodavao po prosječnih 1,68 kn/kg.

No, u odnosu na prošlu godinu cijena krumpira je porasla za 11 posto.

Najniža veleprodajna cijena krumpira zabilježena je u Čakovcu, što je i razumljivo budući se najveća proizvodnja tog povrća odvija na području Međimurske županije.

Cijena krumpira na tržnicama kretala se od 2 do 4 kn/kg. U narednih mjesec dana u TISUP-u ne očekuju značajnije promjene cijena na domaćem tržištu krumpira.

Tržište mrkve, pak, kako se navodi u izvješću TISUP-a, jedno je od najstabilnijih tržišta povrća u Hrvatskoj, odnosno, veleprodajna cijena mrkve tijekom godine uglavnom se kreće, uz blage oscilacije od 3 do 5 kuna za kilogram.

U tjednu do 25. rujna prosječna veleprodajna cijena mrkve na veletržnicama je iznosila 4,43 kn/kg. U odnosu na cijene od prije dva tjedna cijena mrkve nije se mijenjala, dok je u odnosu na prošlu godinu smanjena za 8 posto.

U TISUP-u napominju kako je tijekom prošle godine mrkva bila najjeftinija u posljednjih osam godina, a napominju i kako je veleprodajna cijena tog povrća slična na cijelom području Hrvatske tako da većih razlika u cijenama među veletržnicama nema, kao što je slučaj kod ostalih vrsta povrća.

Cijene se na tržnicama kreću od 6 do 8 kn/kg, a u naredna dva tjedna u TISUP-u ne očekuju neke značajnije promjene, dok će ponuda i potražnja, kako navode, biti ujednačene.

Neke značajne promjene ne bilježe se ni na tržištu luka, čija se cijena na domaćem tržištu tijekom godine gotovo da i nije mijenjala. Prosječna cijena na veletržnicama iznosila je 2,46 kn/kg, dok se na tržnicama luk prodaje od 3 do 5 kn/kg.

U prodavaonicama se mrkva prodavala po prosječnih 6,24 kn/kg, krumpir po 2,56 kn/kg i luk po 4,15 kn/kg.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙