FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TISUP: u kolovozu povišene cijene ribe

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Tijekom kolovoza zabilježene supovišene maloprodajne cijene ribe na primorskim tržnicama, dok sucijene slatkovodne ribe zadržale stabilnost, kaže se u izvještajuTržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Tijekom kolovoza zabilježene su povišene maloprodajne cijene ribe na primorskim tržnicama, dok su cijene slatkovodne ribe zadržale stabilnost, kaže se u izvještaju Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi.

Maloprodajne cijene lubina težine 200 do 300 grama, koje sve do kolovoza nisu bile više od 60 kuna, u kolovozu su dosegle prosječnih 63,85 kuna po kilogramu, što je za 7 posto više nego u srpnju te za 13 posto više od prosječne cijene iz kolovoza prošle godine.

Kod komarče iste težine, porast cijene u odnosu na srpanj bio je 8,5 posto, uz širok raspon cijena u ribarnicama, od 50 do 100 kuna za kilogram.

Lubin težine od 300 do 400 grama poskupio je 13 posto u odnosu na prošlogodišnji kolovoz, uz raspon cijena od 55 do 100 kuna. Isti raspon cijena zabilježen je kod komarče iste težine, a cijena te ribe.

Ljetna poskupljenja zahvatila su i osliće, papaline i srdele.

Oslić prve klase prošli mjesec se prodavao uglavnom po cijeni od 50 do 60 kuna za kilogram, a najviša cijena od 80 kuna evidentirana je na splitskoj tržnici.

Pad maloprodajnih cijena papalina koji je obilježio razdoblje od ožujka do lipnja, prekinut je tijekom ljetnih mjeseci, o prošlogodišnje vrijednosti nisu prekoračene. Raspon cijena na tržnicama u kolovozu bio je prilično širok, od 10 do 25 kuna za kilogram.

Porast cijene zabilježen je kod srdele koja je s prosječnom cijenom od 16,8 kuna za 9 posto skuplja nego u srpnju. Najskuplja srdela tržena je u Dubrovniku i Rovinju.

Kod lignji, nakon padajućeg trenda maloprodajnih cijena od travnja do lipnja, u srpnju i kolovozu zabilježen je rast cijena, pa je u kolovozu prosječna cijena bila 98,92 kuna, najviša od početka ove godine. Raspon cijena u ribarnicama bio je prilično širok, od 60 do 130 kuna za kilogram. Lignje su bile najskuplje u Dubrovniku, gdje je zabilježena prosječna maloprodajna cijena od 120 kuna za kilogram.

Ponavljajući prošlogodišnji trend, prosječna maloprodajna cijena pastrva u kolovozu je bila za 2 posto viša nego u srpnju, a za isti postotak pojeftinila je u odnosu na prošlogodišnji kolovoz. U ribarnicama na tržnicama većih gradova, maloprodajna cijena pastrve bila je između 32 i 50 kuna.

Cijene šarana od siječnja do kolovoza bile su stabilne, između 28 i 30 kuna. U Slavoniji, najvećem tržištu te ribe, šaran je u srpnju i kolovozu prodavan od 25 do 28,5 kuna za kilogram, pri čemu je najniže cijena zabilježena u Osječko-baranjskoj, a najviše u Brodsko - posavskoj županiji.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙