FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubijen bivši vođa sjevernoirske protestantske gerile

DUBLIN, 5. listopada 2005. (Hina) - Naoružani napadači ubili su uutorak bivšeg vođu jedne od najvećih sjevernoirskih protestantskihgerilskih skupina Jimmya Graya, koji je jedna od najpoznatijih žrtavanabujalog nasilja između naoružanih protestantskih frakcija uSjevernoj Irskoj.
DUBLIN, 5. listopada 2005. (Hina) - Naoružani napadači ubili su u utorak bivšeg vođu jedne od najvećih sjevernoirskih protestantskih gerilskih skupina Jimmya Graya, koji je jedna od najpoznatijih žrtava nabujalog nasilja između naoružanih protestantskih frakcija u Sjevernoj Irskoj.

Gray, koji je preživio pokušaj ubojstva 2002. godine, te je u ožujku bio izbačen iz Ulsterskog obrambenog udruženja (UDA), ubijen je izvan svog doma u Belfastu, tvrde izvori među naoružanim protestantskim frakcijama.

Policija je odbila dati detalje o tome ubojstvu.

Napetosti su velike u protestantskoj zajednici koja čini većinu u pokrajini Sjeverna Irska, usprkos službenim izvješćima objavljenim prošli mjesec da se Irska Republikanska Armija, koja crpi podršku iz katoličke zajednice, razoružala i predala oružje koje je koristila u tri desetljeća borbe protiv britanske vladavine u toj pokrajini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙