FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peter Hain poziva protestantske skupine da se razoružaju poput IRA-e

BRIGHTON, 28. rujna 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar zadužen zaSjevernu Irsku Peter Hain pozvao je u srijedu naoružane protestantskeskupine da se razoružaju, kao što je učinila Irska republikanskaarmija (IRA).
BRIGHTON, 28. rujna 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar zadužen za Sjevernu Irsku Peter Hain pozvao je u srijedu naoružane protestantske skupine da se razoružaju, kao što je učinila Irska republikanska armija (IRA).

"IRA je uništila svoj arsenal, lojalističke (protestantske) paravojne snage moraju sada učiniti to isto", rekao je Peter Haim pred zastupnicima laburističkog kongresa u Brightonu.

Kanadski general John de Chastelain, zadužen za razoružanje u Irskoj, objavio je u ponedjeljak da je arsenal IRA-e potpuno uništen.

"Nasilje se ne isplati, to su naučili republikanci (IRA) i vrijeme je da nauče i lojalisti", vjerni britanskoj kruni, naglasio je ministar.

Britanski premijer Tony Blair trebao bi otići u Sjevernu Irsku u listopadu ako službeni stručnjaci potvrde da je IRA prekinula svaki oblik ilegalnih akcija, rekao je jedan izvor blizak britanskoj vladi, prenosi AFP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙