FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protestantska skupina prekršila prekid vatre u Sj. Irskoj

LONDON/BELFAST, 14. rujna 2005. (Hina/dpa) - Britanska vlada upozorilaje u srijedu jednu od glavnih protestantskih paravojnih skupina uSjevernoj Irskoj da je prekršila prekid vatre u pokrajini.
LONDON/BELFAST, 14. rujna 2005. (Hina/dpa) - Britanska vlada upozorila je u srijedu jednu od glavnih protestantskih paravojnih skupina u Sjevernoj Irskoj da je prekršila prekid vatre u pokrajini.

Državni tajnik za Sjevernu Irsku Peter Hain rekao je da su Dobrovoljne snage Ulstera (UVF) prekršile prekid vatre izazivanjem nereda u subotu kada je policija zabranila tradicionalni mimohod protestantskog Oranskog reda kroz katoličke četvrti Belfasta.

Hain je to izjavio potaknut višednevnim nasiljem u Belfastu i drugim dijelovima Sjeverne Irske.

Policija je u srijedu objavila da je tijekom noći zabilježeno nekoliko sporadičnih sukoba te da nasilje više nije istog intenziteta kao prethodnih noći.

UVF, koji je prekid vatre proglasio prije 11 godina, smatra se također odgovornim za niz ubojstava u dugogodišnjim sukobima sa suparničkim skupinama.

Hainova izjava smatra se upozorenjem UVF-u da se pridržava prekida vatre u duhu sjevernoirskog mirovnog procesa.

Suparnička skupina, Ulsterska obrambena udruga (UDA), pozvala je u utorak svoje pristaše da izbjegavanju sudjelovanje u novom nasilju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙