FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protestantska skupina poziva na prekid nasilja u Sjevernoj Irskoj

BELFAST-NASILJEProtestantska skupina poziva na prekid nasilja u Sjevernoj IrskojBELFAST, 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vodeća sjevernoirskaprotestantska paravojna skupina pozvala je u utorak na okončanjenasilja i sukoba između protestanata i policije koji posljednjih danabjesne diljem Sjeverne Irske, doznaje se iz priopćenja teorganizacije.
BELFAST, 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vodeća sjevernoirska protestantska paravojna skupina pozvala je u utorak na okončanje nasilja i sukoba između protestanata i policije koji posljednjih dana bjesne diljem Sjeverne Irske, doznaje se iz priopćenja te organizacije.

Ulsterska obrambena udruga (UDA) traži od svojih aktivista da "izbjegavaju svaki sukob na ulicama i da se klone svakog oblika nasilja".

"Ne možemo više dopuštati da takve situacije uništavaju našu vlastitu zajednicu, jer jedino ona pati zbog tog sukoba", precizira priopćenje šefa UDA-e.

Od subote je ranjeno više od 60 policajca i nepoznat broj civila tijekom tri noći žestokih borbi u kojima su se sukobili protestanski prosvjednici sa snagama reda.

Sukobi su izbili u subotu nakon što je policija zabranila tradicionalni mimohod protestantskog Oranskog reda kroz katoličke dijelove Belfasta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙