FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oranski red prebacuje odgovornost za nerede na vlasti

BELFAST, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Protestanti Oranskog redaprebacili su u srijedu odgovornost za nerede i nasilje proteklogvikenda u Sjevernoj Irskoj na vlasti, optužujući policiju da jepostupila "agresivno i arogantno".
BELFAST, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Protestanti Oranskog reda prebacili su u srijedu odgovornost za nerede i nasilje proteklog vikenda u Sjevernoj Irskoj na vlasti, optužujući policiju da je postupila "agresivno i arogantno".

Više od 60 policajaca ozlijeđeno je od subote do utorka u sukobima između snaga reda i lojalističkih militanata, odanih britanskoj kruni, koji su izbili u protestantskim četvrtima Belfasta i njegovu predgrađu.

Sukobi su izbili kada je policija zabranila tradicionalni mimohod protestantskog Oranskog reda kroz katoličke četvrti Belfasta.

"Situaciju proteklog vikenda u Belfastu pogoršalo je postupanje policije Sjeverne Irske", optužio je Robert Saulters, veliki meštar Oranskog reda. "Njihov pristup tih dana bio je agresivan i arogantan", rekao je.

Šef sjevernoirske policije Hugh Orde za nasilje optužuje Oranski red, koji u Sjevernoj Irskoj ima stotinu tisuća članova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙