FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku završena konferencija o visokoškolskom obrazovanju

DUBROVNIK, , 4. listopada 2005. (Hina) - U Dubrovniku je danas završilas radom trodnevna međunarodna konferencija "Visokoškolsko obrazovanje- kvaliteta, financiranje, povezanost s inovacijama i učinkovitost"koja je okupila oko 160 predstavnika među kojima su ministri i uglednimeđunarodni stručnjaci za to područje iz tridesetak europskih iazijskih zemalja.
DUBROVNIK, , 4. listopada 2005. (Hina) - U Dubrovniku je danas završila s radom trodnevna međunarodna konferencija "Visokoškolsko obrazovanje - kvaliteta, financiranje, povezanost s inovacijama i učinkovitost" koja je okupila oko 160 predstavnika među kojima su ministri i ugledni međunarodni stručnjaci za to područje iz tridesetak europskih i azijskih zemalja.

Skup je organizirala Svjetska banka uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i zagrebačkog Sveučilišta. Posljednjega dana rada ministar obrazovanja, znanosti i športa Dragan Primorac predstavio je hrvatski model primjene Bolonjskog procesa.

Kako je rekao ministar, Hrvatska je u posljednje dvije-tri godine učinila iskorak i može se kazati da, iako i danas učimo od država koje su implementirale filozofiju Bolonjskog procesa, isto tako imamo znanja koja možemo ponuditi i drugima.

Na skupu je zaključeno da je nužno uskladiti studijske programe na području zemalja regije, te ustrajati na školovanju za potrebe bržega i kvalitetnijeg razvoja gospodarstva. Povezivanje dijela znanosti i sustava visokoga obrazovanja i dalje je jedan od prioriteta hrvatske Vlade, istaknuo je ministar Primorac.

Na skupu je bilo govora i o financiranju visokoga obrazovanja te povezivanju visokog obrazovanja s istraživanjem i gospodarstvom, a svoja iskustva iznijeli su ministri nekoliko zemalja sudionica, te međunarodni stručnjaci za međunarodno obrazovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙