FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorac: kredit Svjetske banke za reformu sustava obrazovanja

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac izvijestio je danas da je Svjetska bankaodobrila Hrvatskoj kredit u iznosu od 85 milijuna dolara za reformuhrvatskoga sustava obrazovanja.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izvijestio je danas da je Svjetska banka odobrila Hrvatskoj kredit u iznosu od 85 milijuna dolara za reformu hrvatskoga sustava obrazovanja.

Primorac je priopćio tu vijest novinarima na svečanosti održanoj u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa na kojoj su regionalni direktor Svjetske banke za Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku Anand K. Seth i ministar financija Ivan Šuker potpisali Sporazum o zajmu u iznosu od 31 milijun eura za Projekt znanosti i tehnologije (STP).

Rekavši da je informaciju o odobrenju toga zajma primio neposredno prije potpisivanja Sporazuma o zajmu za Projekt znanosti i tehnologije, Primorac je objasnio da će se kredit koristiti za reformu obrazovnoga sustava u cijeloj vertikali - od osnovnoga školstva preko srednjoškolskoga sustava i visokoga školstva do doktorskih studija.

Ministar obrazovanja izrazio je zahvalnost Svjetskoj banci za razumijevanje, toleranciju pogrešaka te za iskazano povjerenje koje se, dodao je, temelji i na ocjeni Svjetske banke da su, od svih europskih zemalja, Hrvatska i Poljska najsustavnije pristupile reformi obrazovanja.

Primorac je rekao da je i ministar financija Ivan Šuker pokazao da ima "dobar sluha" za sustav obrazovanja te istaknuo da je premijer Sanader najavio da će se u proračunu za 2006. osigurati više novca za znanost i obrazovanje.

S tim u vezi, Šuker je pak podsjetio da se, u odnosu na 2003., u ovoj godini za znanost i obrazovanje izdvojilo gotovo milijardu kuna više.

(Hina) xipet yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙