FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku međunarodna konferencija o visokoškolskom obrazovanju

DUBROVNIK, 3. listopada 2005. (Hina) - Pod nazivom "Visokoškolskoobrazovanje - kvaliteta, financiranje, povezanost s inovacijama iučinkovitost" danas je u Dubrovniku počela međunarodna konferencija,koju je organizirala Svjetska banka, Ministarstvo znanosti,obrazovanja i športa i zagrebačko Sveučilište.
DUBROVNIK, 3. listopada 2005. (Hina) - Pod nazivom "Visokoškolsko obrazovanje - kvaliteta, financiranje, povezanost s inovacijama i učinkovitost" danas je u Dubrovniku počela međunarodna konferencija, koju je organizirala Svjetska banka, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i zagrebačko Sveučilište.

Skup je okupio 160 predstavnika iz 30 europskih i azijskih zemalja, a u njegovu rada sudjelovat će i ministri zemalja sudionica i međunarodni stručnjaci za visoko obrazovanje. Glavne teme konferencije odnose na financiranje visokog obrazovanja, jamstvo kvalitete te povezanost visokog obrazovanja s istraživanjem i gospodarstvom.

Ministar znanosti i obrazovanja i športa Dragan Primorac tijekom skupa predstavit će hrvatski visokoškolski sustav, a prorektor Sveučilišta u Splitu Željko Dujić sudionike će upoznati s izvješćem Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) - "Pregled visokog obrazovanja - Hrvatska".

Kako je istaknuo ministar Primorac, kada je u pitanju visokoškolsko obrazovanje, Hrvatska je u nekoliko posljednjih godina napravila iskorak i postala lider u tom području.

"Kad kažem lider, važno je istaknuti da mi i danas učimo od država koje su implementirale filozofiju Bolonskog procesa ali isto tako imamo znanja koja možemo ponuditi drugima", naglasio je Primorac i dodao kako će i ovaj skup biti velik iskorak u tom pogledu. .

Na konferenciji će biti riječi i o nekoliko aktualnosti s područja visokoškolskog obrazovanja u međunarodnom kontekstu kao što su trendovi razvoja, kreativnost i inovacijske spoznaje, a posebna pozornost bit će posvećena pitanju kako Sveučilište u Zagrebu odgovara na okolinu u promjenama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙