FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica- počeo s radom stručni Studij drvne tehnologije

VIROVITICA, 4. listopada 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću danas je uVirovitici počeo s radom dislocirani Studij drvne tehnologije,drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,čime je Virovitica dobila prvu visokoškolsku ustanovu.
VIROVITICA, 4. listopada 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću danas je u Virovitici počeo s radom dislocirani Studij drvne tehnologije, drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čime je Virovitica dobila prvu visokoškolsku ustanovu.

Studente i goste pozdravio je dekan Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr Mladen Stjepan Figurić .

"Virovitičko-podravska županija najjača je županija u preradi drveta i proizvodnji namještaja, a Virovitica je bila rasadnik prvih kadrova u drvnoj industriji", objasnio je Figurić razloge zašto se Šumarski fakultet odlučio za dislocirani studij u Virovitici.

Svečanosti su, osim 55 prvih virovitičkih studenata, bili nazočni prodekanica Šumarskog fakulteta i voditeljica Stručnog studija prof. dr Ružica Beljo Lučić, profesori Šumarskog fakulteta, saborski zastupnici Josip Đakić i Tomislav Tomić, župan Zvonimir Šimić, gradonačelnik Zvonko Kožnjak i mnogi drugi.

Dobrodošlicu studentima i uspjeh u studiranju prvi je poželio župan Zvonimir Šimić. "Malo je povijesnih trenutaka koji bi u Virovitici mogli biti upisani zlatnim slovima, a ovo je jedan od njih", rekao je Šimić zahvalivši svima koji su od 1994., od kada traju konkretna nastojanja uspostave više škole u Virovitici, radili na tom projektu.

Stručni studij u Virovitici je preddiplomski studij, traje tri godine i njegovim se završetkom stječe 180 ESTC bodova i stručni naziv prvostupnik ili bakalaureus drvne tehnologije. Studijski program načinjen je u skladu s preporukama Bolonjske deklaracije iz 1999. godine.

Nastava počinje 17. listopada i održavat će se u blok predavanjima do 17. prosinca u Gimnaziji Petra Preradovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙