FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: za izradu studije izvedivosti vodne stepenice 4 milijuna kuna

OSIJEK, 14. rujna 2005.(Hina) - Za izradu studije opravdanosti iizvodivosti projekta višenamjenskog vodno gospodarskog sustava - vodnestepenice - trebat će se izdvojiti oko 4 milijuna kuna, a studijatreba odgovoriti na sva gospodarsko-tehnička pitanja vezana uz tajprojekt, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnikaOsječko-baranjske županije i javnih poduzeća uključenih u ovajprojekt.
OSIJEK, 14. rujna 2005.(Hina) - Za izradu studije opravdanosti i izvodivosti projekta višenamjenskog vodno gospodarskog sustava - vodne stepenice - trebat će se izdvojiti oko 4 milijuna kuna, a studija treba odgovoriti na sva gospodarsko-tehnička pitanja vezana uz taj projekt, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika Osječko-baranjske županije i javnih poduzeća uključenih u ovaj projekt.

Kako je istaknuto riječ je o zahvatu kojim bi se trajno riješila regulacija vodotoka i obrana ovoga područja od poplava Drave, a poboljšali bi se uvjeti za navodnjavanje, odvodnju, plovidbu i elektroopskrbu.

Župan Krešimir Bubalo kazao je da je riječ o inicijativi koja je prvi put pokrenuta prije 20 godina, ali do danas nije zaživjela, a u financiranje studije, uz Županiju, uključit će se HEP, Hrvatske vode, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, dok se još očekuje odgovor od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Dodao je kako se u iduća dva mjeseca može očekivati potpisivanje ugovora, raspisivanje natječaja i početak izrade studije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙