FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja s NATO-om u izradi studije o zaštiti hrvatskog zračnog prostora

PULA,30. rujna(Hina) - U povodu izrade studije o protuzračnoj obraniRepublike Hrvatske koju je NATO air defence commitee tim izradio nazahtjev naše zemlje danas je u Puli načelnik stožera Hrvatskog ratnogzrakoplovstva i protuzračne obrane brigadir Vlado Bagarić izjavio daje riječ o znanstveno-stručnoj studiji koju primjenjuju sve zemlječlanice NATO-a.
PULA,30. rujna(Hina) - U povodu izrade studije o protuzračnoj obrani Republike Hrvatske koju je NATO air defence commitee tim izradio na zahtjev naše zemlje danas je u Puli načelnik stožera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadir Vlado Bagarić izjavio da je riječ o znanstveno-stručnoj studiji koju primjenjuju sve zemlje članice NATO-a.

Hrvatska je do sada kroz projekt "Nebo" kojim su uvedeni novi radarski sustavi i projektom djelomične modernizacije lovačkih zrakoplova MIG-21 u znatnoj mjeri povećala sigurnost i zaštitu svog zračnog prostora, rekao je Bagarić.

Suradnjom s NATO air defence commitee u izradi studije o protuzračnoj obrani te razmjenom podataka o situaciji u zračnom prostoru Hrvatska indirektno doprinosi i zaštiti zračnog prostora NATO saveza, naglasio je Bagarić.

"Zračna obrana je ključni segment obrane NATO saveza, zaključio je Bagarić.

Izvijestio je da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo raspolaže lovačkim zrakoplovima MIG-21 koji će u uporabi biti do 2010. Nakon toga nabavit će se novi lovački zrakoplov, a o kakvom tipu zrakoplova će se raditi odlučit će posebna studija koja će se izraditi tijekom iduće godine.

Odgovarajući na novinarska pitanja kakvi su izgledi da Pula doista postane NATO-vom bazom, Bagarić je kazao kako će o tome odlučiti politika. No, dodao je kako osobno misli da Pula u tom pogledu nije zanimljiva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙