FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro kreće izrada studija o gradnji tunela i mostova u Zagrebu

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Sporazum o srednjoročnoj suradnji GradaZagreba i Građevinskog fakulteta kojim se taj fakultet obvezuje će do2008. izraditi više studija o mogućoj izgradnji tunela krozMedvednicu, zagrebačkih mostova i drugih važnih infrastrukturnihobjekata potpisan je danas u Gradskom poglavarstvu.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Sporazum o srednjoročnoj suradnji Grada Zagreba i Građevinskog fakulteta kojim se taj fakultet obvezuje će do 2008. izraditi više studija o mogućoj izgradnji tunela kroz Medvednicu, zagrebačkih mostova i drugih važnih infrastrukturnih objekata potpisan je danas u Gradskom poglavarstvu.

Sporazum su potpisali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dekanica Građevinskog fakulteta Dubravka Bjegović.

"Projekti će pratiti potrebe razvoja grada Zagreba, a stručnjaci Građevinskog fakulteta oslanjat će se na vizionarske misli profesora Krune Tonkovića i drugih, čijim idejama, poput tunela kroz Medvednicu, se nazire ostvarenje", rekla je dekanica Bjegović.

Gradonačelnik Bandić je dodao da Gradsko poglavarstvo, prije donošenja bilo kakvih važnih odluka, želi čuti "glas struke" o kapitalnim projektima. "Zagrebačko znanje mora biti u funkciji razvoja grada", dodao je.

Među projektima je, prije svega, studija o mogućnostima za izgradnju cestovnog tunela kroz Medvednicu kojim će se Grad Zagreb povezati s Krapinsko-zagorskom županijom, zatim studije o gradnji novih zagrebačkih mostova kao i osuvremenjivanju već postojećih, pa studija razvoja sustava odvodnje Zagreba te studija evidentiranja i gospodarenja nekretnina u vlasništvu Grada, a bit će obrađen i sustav gospodarenja prometnim građevinama i interakcija lokalnog i regionalnog cestovnog prometa.

Ugovori o tim projektima između Grada Zagreba i Građevinskog fakulteta bit će pojedinačno potpisivani, a prva na redu je Studija izvodljivosti i opravdanosti izgradnje cestovnog tunela kroz Medvednicu i pratećih objekata s tim da se prve projekcije očekuju već u prosincu.

"Po preliminarnim kalkulacijama tunel je fenomenalno isplativ", rekla je dekanica i dodala da će se u studiji o izgradnji tunela posebna pažnja posvetiti utjecaju na okoliš.

Na konferenciji za novinare moglo se čuti i da se vode rasprave o tri moguće lokacije tunela, no o kojima je točno riječ bit će, kako je rečeno, moguće saznati više tijekom rasprava u slijedećih godinu dana do kada studija mora biti dovršena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙