FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utjecajni republikanac optužen za kriminal

WASHINGTON,27. rujna 2005.(Hina) - Utjecajni čelnik republikanskevećine u američkom Kongresu Tom DeLay (58) optužen je u srijedu zakriminal u vezi s prikupljanjem financijskih sredstava za političkeaktivnosti.
WASHINGTON,27. rujna 2005.(Hina) - Utjecajni čelnik republikanske većine u američkom Kongresu Tom DeLay (58) optužen je u srijedu za kriminal u vezi s prikupljanjem financijskih sredstava za političke aktivnosti.

Teksaška velika porota optužila je DeLaya za kriminalnu zavjeru u vezi s ilegalnim prikupljanjem i uporabom sredstava kompanija što je zabranjeno teksaškim zakonom.

Politički odbor koji je on stvorio optužen je ranije da je ilegalno usmjeravao donacije tvrtki koje su pomogle da na izborima 2002. republikanci preuzmu od demokrata kontrolu nad teksaškim parlamentom.

DeLay je drugi po važnosti republikanac u Zastupničkom domu američkog Kongresa i čelnik republikanske većine u tom domu.

Prema propisima Republikanske stranke optuženi čelnici trebaju privremeno odstupiti sa svojih mjesta što bi bio udarac za predsjednika Georgea W. Busha koji bi time izgubio važnog saveznika u Kongresu.

On je zanijekao da je činio bilo što ilegalno ustvrdivši da nije sudjelovao u dnevnim aktivnostima političkog odbora koji je osnovao te optužio tužitelja, inače demokrata, koji vodi istragu da ga progoni iz političkih motiva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙