FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks Vijeću časti HND-a prijavio novinara Starčevića za kršenje novinarskog kodeksa

ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks ustvrdio je danas da je novinar Ivan Starčević u svojojkolumni, odnosno tv kritici objavljenoj u prošlom broju Nacionala,prekršio novinarski kodeks te je o tome izvijestio Vijeće časti HND-a,priopćio je predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.
ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ustvrdio je danas da je novinar Ivan Starčević u svojoj kolumni, odnosno tv kritici objavljenoj u prošlom broju Nacionala, prekršio novinarski kodeks te je o tome izvijestio Vijeće časti HND-a, priopćio je predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

U pismu Vijeću časti HND-a, kako stoji u priopćenju, navodi se da je Starčević na krajnje neprimjeren, neistinit i zlonamjeran način opisao postupanje predsjednika Hrvatskog sabora na saborskoj sjednici te da je time povrijedio novinarski kodeks.

U pismu se tvrdi da je Šeks, nakon istupa zastupnika Antuna Kapraljevića koji je HDZ nazvao zločinačkom organizacijom, "jasno i nedvosmisleno reagirao i ustvrdio da su takve neargumentirane uvrede i optužbe u Sabornici na račun bilo kojeg zastupnika i bilo koje parlamentarne stranke nedopustive i neprihvatljive". Nadalje se tvrdi da je predsjednik Sabora otvoreno pozvao zastupnike da se drže dogovora o uljuđenom i dostojanstvenom političkom sučeljavanju te da je sazvao i proširenu sjednicu predsjedništva Hrvatskog sabora sa svim predsjednicima klubova zastupnika, kako bi zajedničkim dogovorom vratili u Sabornicu uljuđeno i demokratsko ponašanje.

Iako je predsjednik Hrvatskog sabora sve navedeno izgovorio javno i pred sredstvima javnog priopćavanja u kolumni novinara 'Nacionala' stoji: ..."viđen je predsjednik kućnog savjeta na Markovu trgecu, g. Šeks, kako sjedi, šuti i po staroj navadi sramoti Sabor", navodi se u priopćenju.

Kolumnist "Nacionala" Ivan Sarčević, naveo je tu rečenicu opisujući prilog iz Dnevnika HTV-a sa saborske sjednice u petak (23. rujna).

Predsjednica Vijeća časti HND-a Gordana Grbić kazala je Hini da će to tijelo provesti postupak i nakon očitovanja prozvanog novinara donijeti odluku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙