FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mjuzikl ismijava dansko sudjelovanje u ratu u Iraku

KOPENHAGEN, 30. rujna 2005. (Hina/AFP) - Rat u Iraku tema je satiričkogmjuzikla prvi puta odigranog u četvrtak u Kopenhagenu, u kojem sulikovi američki predsjednik George W. Bush i jedan od njegovihnajvjernijih saveznika danski premijer Anders Fogh Rasmussen.
KOPENHAGEN, 30. rujna 2005. (Hina/AFP) - Rat u Iraku tema je satiričkog mjuzikla prvi puta odigranog u četvrtak u Kopenhagenu, u kojem su likovi američki predsjednik George W. Bush i jedan od njegovih najvjernijih saveznika danski premijer Anders Fogh Rasmussen.

Pod naslovom "Let's kick ass!", prema rečenici koju je Bush izgovorio, djelo je danska adaptacija britanskog mjuzikla "Follow the leader" Alistaira Beatona, u kojem su glavni junaci američki predsjednik i britanski premijer Tony Blair.

"Poput mjuzikla 'Oh, What a lovely war', što je bila reakcija na Prvi svjetski rat, ovo je pokušaj reagiranja na sudjelovanje Danske, prvi put unazad više generacija, na agresorski rat", kazao je glasnogovornik Noerrebro Teatra Synne Henriques.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙