FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pretili muškarci imaju više izgleda za srčani udar

FRANKFURT NA MAJNI , 3. listopada 2005. (Hina/dpa) Poznato je dapretili muškarci i žene imaju više izgleda da dobiju srčani udar odostatka populacije, a opasnost se znatno povećava kod muškaraca kojisu u struku širi od 102 cm, izvijestila je u ponedjeljak Njemačkazaklada za zdravo srce.
FRANKFURT NA MAJNI , 3. listopada 2005. (Hina/dpa) Poznato je da pretili muškarci i žene imaju više izgleda da dobiju srčani udar od ostatka populacije, a opasnost se znatno povećava kod muškaraca koji su u struku širi od 102 cm, izvijestila je u ponedjeljak Njemačka zaklada za zdravo srce.

Kod žena se opasnost od srčanog udara povećava ako su u struku šire od 88 cm. No, njemački stručnjaci ističu kako se vježbom i zdravom prehranom može smanjiti opasnost od srčanog udara kod oba spola.

"S medicinskog stajališta pola sata vježbe četiri ili pet puta tjedno, bilo bi idealno", smatra profesor Helmut Gohlke iz Zaklade. Preporučuje sportove poput trekinga, plivanja, vožnje bicikla, trčanja ili skijaškog trčanja.

Osim puno voća i povrća preporučuje konzumiranje hrane koja sadrži složene ugljikohidrate sadržane u nekim vrstama kruha, u riži ili tijestu. Posebno preporučuje mediteranski način prehrane s maslinovim uljem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙