FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odrasli bi se trebali redovito cijepiti protiv tetanusa

STUTTGART, 19. rujna 2005. (Hina/DPA) - Odrasli bi se trebali redovitocijepiti protiv tetanusa, savjetuje jedan njemački medicinski časopis.
STUTTGART, 19. rujna 2005. (Hina/DPA) - Odrasli bi se trebali redovito cijepiti protiv tetanusa, savjetuje jedan njemački medicinski časopis.

Posebice bi se trebale docjepljivati starije žene budući da ih cjepiva primljena u mladosti ne štite u starosti, piše Deutsche Medizinische Wochenschrift pozivajući se na bavarske djelatnike crvenog križa.

Analiza 1.742 donacije krvne plazme pokazala je da dovoljnu zaštitu od tetanusa ima 99 posto muškaraca i 94 posto žena. Međutim, među ženama starijim od 50 godina, taj je postotak pao na 85, navodi se u časopisu.

Ako koncentracija zaštitnih anti-tijela u krvotoku postane previše niska, imuni sustav može preplaviti infekcija tetanusom, upozorava bavarski Crveni križ.

Bakterija tetanusa može ući u tijelo kroz posjekotinu ili ranu, bila ona i sasvim malena. Otprilike jedna trećina slučajeva infekcije tetanusom je fatalna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙