FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio izaslanstvo svjetskih forenzičara

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športaDragan Primorac danas je s izaslanstvom vodećih svjetskih forenzičaraslužbeno posjetio predsjednika Stjepana Mesića, priopćeno je izMinistarstva znanosti, obrazovanja i športa.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac danas je s izaslanstvom vodećih svjetskih forenzičara službeno posjetio predsjednika Stjepana Mesića, priopćeno je iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Predsjednik Stjepan Mesić tom je prigodom uručio odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske američkome znanstveniku Henryju Leeu zbog zasluga u identifikaciji žrtava Domovinskog rata.

Vodeći svjetski forenzičari ovih su dana okupljeni u Dubrovniku na skupu forenzičke genetike i molekularne medicine koja se četvrti put za redom održava u Hrvatskoj pod nazivom "4th European-American School in Forensic Genetics and Mayo Clinic Course in Advanced Molecular and Cellular Medicine".

U izaslanstvu forenzičara bili su osim Henrya Leea, vodećeg stručnjaka svjetske forenzičke znanosti, Robert Huber, dobitnik Nobelove nagrade za kemiju, Frederick Bieber, profesor patologije na Sveučilištu u Harvardu, Moses Schanfield sa Sveučilišta Georgea Washingtona te Alemka Markotić s Instituta za imunologiju u Zagrebu.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙