FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački znanstvenici: Loš engleski prijeti znanosti

HAMBURG, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Vodeći njemački znanstveniciupozoravaju na novu veliku prijetnju znanstvenim istraživanjima ucijelom svijetu koju nazivaju BSE, ali pritom ne misle na bovinespongiform encefalopatiju (BSE) odnosno kravlje ludilo nego na BadSimple English - tj. loš simplificiran engleski.
HAMBURG, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Vodeći njemački znanstvenici upozoravaju na novu veliku prijetnju znanstvenim istraživanjima u cijelom svijetu koju nazivaju BSE, ali pritom ne misle na bovine spongiform encefalopatiju (BSE) odnosno kravlje ludilo nego na Bad Simple English - tj. loš simplificiran engleski.

Velik broj njemačkih znanstvenika potpisao je peticiju kojom traže da se na seminarima, predavanjima i znanstvenim simpozijima u Njemačkoj uvedu olabavi pravilo da sve bude na engleskom jeziku.

"Često simpozije koji se održavaju u Njemačkoj pohađaju samo njemački znanstvenici koji su vodili istraživanja u Njemačkoj", kazao je Ralph Mocikat, imunolog iz Muenchena koji je pokrenuo peticiju.

"Ali i dalje svi očekuju da njihovi radovi budu na engleskom jeziku te da bode raspravu na engleskom", ističe Mocikat.

"Tužna je činjenica da velik broj tih znanstvenika, iako su to stručnjaci na svom polju, nije dobar u engleskom jeziku", dodao je.

"Rezultat je da imate velik broj ljudi koji govore gramatički loš, simplificiran dječji engleski dok podučavaju druge. To nije samo loš pojednostavljeni engleski jezik nego i loša znanost", naglašava Mocikat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙