FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac: Francuska će ostati u Afganistanu

PARIZ, 3. listopada 2005. (Hina/AFP) - Francuska će ostati angažiranau Afganistanu s ciljem postizanja mira i stabilnosti u toj zemlji,rekao je u ponedjeljak u Parizu francuski predsjednik Jacques Chiracsvom afganistanskom kolegi Hamidu Karzaiju.
PARIZ, 3. listopada 2005. (Hina/AFP) - Francuska će ostati angažirana u Afganistanu s ciljem postizanja mira i stabilnosti u toj zemlji, rekao je u ponedjeljak u Parizu francuski predsjednik Jacques Chirac svom afganistanskom kolegi Hamidu Karzaiju.

"Predsjednik Jacques Chirac potvrdio je nastavak francuskog angažmana u Afganistanu", navodi se u zajedničkoj izjavi dvojice čelnika objavljenoj nakon sastanka.

Francuska trenutačno ima 600 vojnika u snagama NATO-a u Afganistanu.

Afganistanski predsjednik doputovao je u nedjelju navečer u trodnevni službeni posjet Parizu tijekom kojeg će se također sastati s premijerom Dominiqueom de Villepinom, ministrom vanjskih poslova Philippeom Douste-Blazyem i ministricom obrane Michele Alliot-Marie.

U intervjuu objavljenom u ponedjeljak u francuskom dnevniku Le Figaro, Karzai je rekao da bi želio vidjeti mirovne snage NATO-a i američke anti-terorističke snage u svojoj zemlji pod jednom zastavom i to zastavom NATO-a.

"Mi ćemo prije ili kasnije imati jedno zapovjedništvo za te dvije operacije i ono će biti stavljeno pod zastavu NATO-a. To mi savršeno odgovara", rekao je Karzai.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙