FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: ubijeno 12 pobunjenika

KABUL, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Američke i afganistanske snageubile su 12 a zarobile devet pobunjenika na jugu zemlje, u akcijikojoj je cilj spriječiti militante u pokušaju da osujete izborenajavljene za 18. rujna, priopćila je u utorak američka vojska.
KABUL, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Američke i afganistanske snage ubile su 12 a zarobile devet pobunjenika na jugu zemlje, u akciji kojoj je cilj spriječiti militante u pokušaju da osujete izbore najavljene za 18. rujna, priopćila je u utorak američka vojska.

Izbori su završni dio plana obnove demokratske vlade, no sve učestalije pobune, posebice na jugu i istoku Afganistana, izazivaju zabrinutost Amerikanaca i vlade u Kabulu.

SAD je u Afganistanu stacionirao 20.000 vojnika, koji se, zajedno s 10.000 vojnika mirovnih snaga, pod zapovjedništvom NATO-a, brinu o sigurnosti, posebice pred predstojeće izbore.

Tijekom ove godine, u Afganistanu je poginulo oko 1.000 ljudi, uglavnom pobunjenika, no živote je izgubilo i 49 američkih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙