FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karzai poziva Amerikance da ublaže vojnu strategiju u Afganistanu

KABUL , 20. rujna 2005. (Hina/AFP) - Afganistanski predsjednik HamidKarzai pozvao je u utorak Sjedinjene Države da ublaže vojnu strategijuu zemlji, odnosno da prekinu zračna bombardiranja, ocjenjujući kako uAfganistanu više ne postoji ozbiljna teroristička prijetnja.
KABUL , 20. rujna 2005. (Hina/AFP) - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai pozvao je u utorak Sjedinjene Države da ublaže vojnu strategiju u zemlji, odnosno da prekinu zračna bombardiranja, ocjenjujući kako u Afganistanu više ne postoji ozbiljna teroristička prijetnja.

Dva dana nakon parlamentarnih izbora, Karzai je kazao da se "priroda rata protiv terorizma promijenila" i da njegova vlada sada tomu može više pridonijeti.

Osobito je istaknuo da "zračne operacije više nisu efikasne", a smatra i da bi Amerikanci trebali prekinuti s praksom pretresa kuća bez dozvole vlade.

"Afganistan sada ima ustav, parlament i naciju koja sudjeluje u izgradnji svoje budućnosti. Smatramo da u Afganistanu više ne postoji ozbiljna teroristička prijetnja", rekao je.

Karzai smatra da bi se sada trebalo više posvetiti mjestima na kojima se teroristi uvježbavaju, mrežama koje ih podupiru i novcu koji im pristiže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙