FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U novoj sezoni "Gavella" priprema četiri praizvedbe

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Gradsko dramsko kazalište "Gavella" unovoj sezoni 2005./2006. priprema četiri praizvedbe - Ibsenove"Stupove društva" u režiji Tomislava Pavkovića, "Razmjenu u podzemlju"Mate Matišića u režiji Božidara Violića, Krležina "Areteja" u režijiZlatka Viteza te Čehovljeva "Ivanova" redateljice Nenni Delmestre,najavljeno je danas na konferenciji za novinare.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Gradsko dramsko kazalište "Gavella" u novoj sezoni 2005./2006. priprema četiri praizvedbe - Ibsenove "Stupove društva" u režiji Tomislava Pavkovića, "Razmjenu u podzemlju" Mate Matišića u režiji Božidara Violića, Krležina "Areteja" u režiji Zlatka Viteza te Čehovljeva "Ivanova" redateljice Nenni Delmestre, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Uz ravnatelja GDK "Gavelle" Darka Stazića o svojim predstavama na konferenciji za novinare govorili su autori i redatelji T. Pavković, M. Matišić i B. Violić.

Ravnatelj Stazić izrazio je zadovoljstvo odabirom novih naslova koje bi, po njegovim riječima, nadolazeću sezonu mogle učiniti uspješnom. Najavio je da će nakon dugogodišnje stanke Kazalište u listopadu ponovno prirediti "Gavelline večeri", jednu od najpoznatijih priredaba hrvatskoga glumišta.

U novoj sezoni također će nastaviti izdavati dramsku literaturu i to "Ptičice" Filipa Šovagovića, vrlo uspješnu Gavellinu predstavu kojom počinje i nova sezona 23. rujna.

Stazić je novinarima predstavio i nove "Gavelline" internetske stranice na adresi www.gavella.hr .

Na novinarski upit da komentira izjavu člana zagrebačkog Gradskog poglavarstva za kulturu Duška Ljuštine da će predložiti razrješenje ravnatelja gradskih ustanova u kulturi koji na kraju godine budu poslovali s gubitkom, Stazić je rekao da tu odluku pozdravlja. Grad Zagreb izdvaja dostatno novca za kulturu, rekao je, dodavši da je obveza ravnatelja da taj novac pravilno rasporede.

(Hina) xta yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙