FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tihić na Skupštini SDA Hrvatske

MOSTAR, 2. listopada 2005. (Hina) - Bošnjački član BiH Predsjedništva ipredsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić nazočio je unedjelju u Zagrebu 6. Skupštini Stranke demokratske akcije Hrvatske teje posjetio sjedište Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske (BNZH),priopćeno je iz sjedišta SDA.
MOSTAR, 2. listopada 2005. (Hina) - Bošnjački član BiH Predsjedništva i predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić nazočio je u nedjelju u Zagrebu 6. Skupštini Stranke demokratske akcije Hrvatske te je posjetio sjedište Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske (BNZH), priopćeno je iz sjedišta SDA.

Govoreći na stranačkoj skupštini SDA Hrvatske održane u Kongresnoj dvorani Islamskog centra u Zagrebu Tihić je rekao kako će se snažnija suradnja dvije stranke moći ostvariti kada Republika Hrvatska i BiH 'budu bliže euroatlantskim integracijama - NATO-u i Evropskoj uniji'. Tihić je, prema priopćenju, pozvao SDA Hrvatske da blisko surađuje s ostalim bošnjačkim i drugim institucijama kako bi bila u mogućnosti bolje osigurati svoja prava i interese.

Tihić je u nedjelju posjetio i sjedište Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske gdje je razgovarao s predsjednikom te zajednice Seadom Berberovićem. Berberović je rekao kako su temeljni ciljevi BNZH 'zaštita, razvijanje i promicanje etničkih, nacionalnih, kulturnih i socijalnih prava i interesa Bošnjaka u Republici Hrvatskoj, te razvijanje i podupiranje dobrih odnosa između bošnjačkog i hrvatskog naroda i drugih nacionanih manjina'. Kako je dalje priopćeno, Berberović je naglasio problem koji imaju Bošnjaci oko posljednjeg popisa stanovništva u Republici Hrvatskoj, kada je 2001. godine prilikom izjašnjavanja došlo do podjele na Muslimane i Bošnjake. Tihić je obećao bošnjačkim sunarodnjacima kako će u razgovorima s predstavnicima Republike Hrvatske istaknuti probleme koji su vezani za puno ostvarivanje prava bošnjačke nacionalne manjine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙