FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNV protiv nacionalnog razdvajanja djece u školama

SARAJEVO,23. rujna 2005.(Hina) - Hrvatsko narodno vijeće Bosne iHercegovine (HNV), nevladina udruga koja okuplja ugledne Hrvate izjavnog, političkog i vjerskog života, izrazilo je u petak prosvjedzbog pokušaja uspostave škola koje bi đake dijelile po nacionalnojosnovi.
SARAJEVO,23. rujna 2005.(Hina) - Hrvatsko narodno vijeće Bosne i Hercegovine (HNV), nevladina udruga koja okuplja ugledne Hrvate iz javnog, političkog i vjerskog života, izrazilo je u petak prosvjed zbog pokušaja uspostave škola koje bi đake dijelile po nacionalnoj osnovi.

U priopćenju HNV-a objavljenom u Sarajevu, koje je potpisao njegov predsjednik fra Luka Markešić, ističe se da nacionalistička ideologija u BiH nastavlja svoje pogubno djelovanje koje se sada očituje ne samo postojanjem dviju škola pod jednim krovom nego i pokušajima uspostave nacionalno potpuno odvojenih škola kakvi su početkom ove školske godine zabilježeni u Prozoru/Rami i Čapljini.

Optužujući izravno Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH (HDZ) i Stranku demokratske akcije (SDA) kao promotore segregacije unutar školskog sustava u Federaciji BiH, HNV upozorava da se time stvara velika opasnost za zajedništvo u miru i slobodi u cijeloj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙