FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pottermanija u Njemačkoj: Prvog dana prodano milijun primjeraka nove knjige

HAMBURG, 2. listopada 2005. (Hina/DPA) - Oko milijun primjeraka knjigespisateljice J.K. Rowling "Harry Potter i Princ miješane krvi" prodanoje u jednom danu u Njemačkoj kada je novi nastavak priče o malomčarobnjaku stigao na police knjižara u njemačkom prijevodu, priopćioje u nedjelju izdavač.
HAMBURG, 2. listopada 2005. (Hina/DPA) - Oko milijun primjeraka knjige spisateljice J.K. Rowling "Harry Potter i Princ miješane krvi" prodano je u jednom danu u Njemačkoj kada je novi nastavak priče o malom čarobnjaku stigao na police knjižara u njemačkom prijevodu, priopćio je u nedjelju izdavač.

Carlsen, hamburška izdavačka kuća koja je dopremila 2 milijuna primjeraka ove popularne knjige za djecu u njemačke knjižare, priopćila je da je prerano govoriti o točnim podacima prodaje, ali je glasnogovornica Katrin Hogrebe rekla da podaci iz knjižara pokazuju da je broj od "milijun primjeraka u prvih 24 sata vrlo vjerojatan".

Pottermanija je uzela maha u Njemačkoj. Nijemci su razgrabili milijun primjeraka knjige kada se pojavila u prodaji na engleskom jeziku 16. srpnja. Na popisu bestselera njemačkih novina Der Spiegel englesko izdanje te knjige je uvjerljivo na vrhu - ispred svih njemačkih naslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙