FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bogata kulturna sezona SC-a u 2005./2006.

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Studentski centar (SC) predstavio jebogati kulturni program za sezonu 2005./2006. te nastavak rada naotvaranju prostora kulture SC-a inicijativama studenata i mladih.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Studentski centar (SC) predstavio je bogati kulturni program za sezonu 2005./2006. te nastavak rada na otvaranju prostora kulture SC-a inicijativama studenata i mladih.

Pomoćnica ravnatelja SC-a za kulturu Nataša Rajković na današnjoj konferenciji za novinare rekla je da će natječaj za prijedloge projekata od listopada biti stalno otvoren za studente. Kako bi se revitalizirali prostori i programi, svi prostori SC-a (Galerija SC-a, MM centar, Klub SC-a, Teatar &TD-a i drugi) bit će otvoreni širem spektru sadržaja, kako bi promocija prostora privukla novu generaciju publike.

Najavila je za prosinac održavanje Velesajma kulture, koji će dati presjek događanja i produkcije kulture SC-a. Planira se i suradnja s fakultetima kako bi se nastavni program mogao dopunjavati filmskim projekcijama, radionicama, predavanjima i dr.

Do kraja ove godine, u Kazalištu &TD planiraju se tri premijere: "Žabe" Dubravka Mihanovića, "Korozija doo" Natalije Manojlović i "Das Kapital" Nataše Lušetić. U siječnju će biti premijera "Sedmorica protiv tebe" Olivera Frljića, a u ožujku "Shakespeareovi kraljevići" Francoisa- Michaela Pesentia.

Zagreb World Music Festival javnosti će predstaviti vrhunske grupe i glazbenike Dalekog Istoka (Indija, Kina, Iran, Afganistan), BiH, Njemačke, Velike Britanije i Hrvatske. Program će se odvijati u prostorima Studentskog Centra, a osim koncerata glazbenici i grupe će održavati radionice.

Likovna djelatnost SC nastavlja s izložbama najmlađe generacije hrvatskih umjetnika i promocijom njihovih radova kao i predstavljanjem pojedinačnih i skupnih međunarodnih projekata, a u izložbenu funkciju pokušava uključiti sve prostore SC-a. U 2005. održat će se, među ostalim, izložba fotografija Maria Delića te izložba i videoprojekcije Renate Poljak, dok će se 2006. održati desetak izložaba među kojima Dejana Kljuna, Ane Kadoić, Zlatana Vehabović, Mirjana Vodopije, Željka Badurine i drugih.

Projekcija kratkometražnih filmova obuhvaća prikaze nacionalnih produkcija te promovira kratkometražnu produkciju i eksperimentalni film. U siječnju 2006. bit će prikazan izbor najboljih brazilskih kratkih filmova iz 2004., u veljači izbor najboljih belgijskih kratkih filmova iz 2004., a u ožujku pet kratkih eksperimentalnih i dokumentarnih filmova autora iz Austrije, Njemačke i Velike Britanije.

Večeras će započeti i projekt pod nazivom "Psihometrija" koji će trajati iduća dva tjedna, a prostor Galerije i okruženje bit će iskorišteni kao prostor za predavanja, projekcije, zabavu, čitanje, instalacije i snimanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙