FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljanski stadion Bežigrad proglašen spomenikom kulture

LJUBLJANA,27. rujna 2005.(Hina) - Slovensko Ministarstvo kulturedonijelo je odluku o proglašenju ljubljanskoga gradskog stadionaBežigrad spomenikom kulture i time blokiralo namjeru gradskih vlastida ga preurede kako bi nogometna reprezentacija na njemu ponovno moglaigrati službene utakmice.
LJUBLJANA,27. rujna 2005.(Hina) - Slovensko Ministarstvo kulture donijelo je odluku o proglašenju ljubljanskoga gradskog stadiona Bežigrad spomenikom kulture i time blokiralo namjeru gradskih vlasti da ga preurede kako bi nogometna reprezentacija na njemu ponovno mogla igrati službene utakmice.

"Stadion se može preurediti po pravilima FIFA-e i UEFA-e u moderni objekt za 12.000 gledatelja", izjavila je ljubljanska gradonačelnica Danica Simšič koja se zauzimala za obnovu stadiona na kojemu će se od sada moći održavati samo amaterske sportske priredbe.

Namjere gradskog poglavarstva, u kojemu je na vlasti koalicija stranaka lijevog centra, tako je spriječila vlada u kojoj dominira desnica.

Gradska vlast smatra da bi se obnovom mogli sačuvati izvorni elementi gotovo 70 godina starog stadiona koji je projektirao najslavniji slovenski arhitekt Jože Plečnik, pa se zato smatra dijelom kulturne baštine.

Državni tajnik u Ministarstvu kulture Damjan Prelovšek izjavio je na konferenciji za novinare da je stadion Bežigrad sagrađen u vrijeme kad je Ljubljana imala tri puta manje stanovnika nego danas i nalazio se na tadašnjoj periferiji. Najnovijim raspletom ponovno postaje aktualna gradnja novog nacionalnog stadiona u ljubljanskom predgrađu Stožice.

Slovenska nogometna reprezentacija sadašnji ciklus utakmica za svjetsko prvenstvo u Njemačkoj igra na stadionu u Celju izgrađenom prije nekoliko godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙