FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen njemačko-francuski Eurocampus u Zagrebu

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Eurocampus Zagreb, model suradnjeFrancuske škole u Zagrebu (Ecole Francaise de Zagreb) i Njemačkeinternacionalne škole u Zagrebu (Deutsche Internationale Schule inZagreb), koji je s početkom ove školske godine započeo s radom naFratrovcu 36, danas je predstavljen novinarima.
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Eurocampus Zagreb, model suradnje Francuske škole u Zagrebu (Ecole Francaise de Zagreb) i Njemačke internacionalne škole u Zagrebu (Deutsche Internationale Schule in Zagreb), koji je s početkom ove školske godine započeo s radom na Fratrovcu 36, danas je predstavljen novinarima.

Trenutačno te dvije škole, koje svaka autonomno djeluju u okviru Eurocampusa, pohađa šezdesetak osnovnoškolaca, te četrdesetak mališana vrtićkog uzrasta.

Veleposlanici Francuske i Njemačke, Francois Saint-Paul i Juergen A.R. Staks, najavili su da, osim infrastrukturne suradnje dviju škola koje rade pod istim krovom, uskoro slijedi i pedagoška suradnja i to na području tjelesnog odgoja, glazbene i likovne kulture, te stranih jezika. Ističući kako je Eurocampus jedinstven projekt, njemački i francuski veleposlanici pozvali su i druge strane škole da se priključe Eurocampusu. Po njihovim riječima, ciljane skupine koje se nastoji privući nisu samo djeca njemačkog i francuskog govornog područja, već i Hrvati koji se žele školovati po francuskim i njemačkim obrazovnim standardima.

Francuska škola, osnovana 1996., i Njemačka međunarodna škola, osnovana 2004., utemeljene su na inicijativu roditelja učenika i kompanija koje održavaju poslovne kontakte s Francuskom, Njemačkom i drugim zemljama francuskog i njemačkog govornog područja, uz potporu dvaju veleposlanstava u Hrvatskoj.

Godišnja školarina u njemačkoj internacionalnoj školi iznosi od 18 do 36 tisuća kuna, a u francuskoj oko 27 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙